Otevřeno Po-Pá 9-18hod, So 9-12

Jak to celé začalo?

Jak to celé začalo?

 

Byla jsem na mateřské s druhým dítětem, studovala dálkově VŠ a měla jsem potřebu tvořivosti.
Šila jsem pro naše děti, občas něco malého prodala, a jednou jsem si od rodičů přinesla starý pletací stroj - Dopletu (babičky budou vědět :)).

Na ní vznikla první pletená dětská čepička, která se všem TAK líbila, že jsem nestačila plést. Určitě na nich bylo znát, že všechny byly vyrobené s radostí a pečlivostí.

A tak vznikla naše firma, našim čepičkám jsme dali vlastní značku - PETTO, tedy PETra a TOmáš. Já pletla, manžel prodával na náměstí, na trzích, na Jizerské 50tce,...

Další etapou byly dodávky do obchodů po celé republice, už to nebyly jen čepičky pletené, ale i šité z bavlněných úpletů.

          

                                           1995                                                                            1998                                                                                       2001

 

Svou tvořivost jsem tedy uspokojila, ale ozvala se další potřeba - obchodování po svém. Obchodování s dětskými potřebami, oblečením a....s kočárky. 

Na kočárky jsem měla malou "úchylku" vždycky, i naše druhé dítě jich vystřídalo dost.

A tak jsem se opět realizovala, otevřeli jsme s manželem malou dětskou speciálku v prostorách Pozemních staveb (Finančního úřadu) v Liberci, a zaplnili ji zbožím. Tenkrát (byl to rok 1994) se muselo zboží opravdu shánět, fyzicky ho přivézt...a tak jsme dovezli první tři moderní kočárky. Měla jsem z nich TAKOVOU RADOST! Opravdu byly tenkrát moderní :).

 

 

Brzy jsme zjistili, že tenhle prostor pro dětskou prodejnu nestačí, a tak jsme se přestěhovali a definitivně zakotvili v mnohem větších prostorách bývalého kina KINOFORM v průchodu v Pražské ulici.

Prostor jsme ještě zvětšili, zmodernizovali vlastními rodinnými silami, a trochu jsme se báli toho, že ho ani nenaplníme zbožím, jak vypadal ohromný. Dnes nám tento prostor opět nestačí na vše, co bychom zde potřebovali vystavit.

 

 

Na obrázcích vidíte moderní vozítka konce 90. let, žádné nafukovačky, minimální odpružení, zvláštní designy látek. Je to více než dvacet let, a je vidět, jak moc šel i u kočárků pokrok dopředu. A což teprve autosedačky!

 "FOTO DOPLNIT"

 

Za těch 28 let jsme obsloužili desetitisíce zákazníků, možná i vaše babičky, maminky, i vás.

Nyní jsme v našem regionu zůstali jako jediná speciálka.  Dlouholeté prodejny jsme měli dvě, druhá pobočka v Mladé Boleslavi (tam jsme byli 20 let) bohužel nepřežila kovidovou dobu.

 

My jsme Liberečáci, takže liberecká prodejna pro nás vždycky byla topkou a rádi bychom ji udrželi i dál právě i pro vás.

Věříme, že i dnes v tak moc virtulní době, se najdou zákazníci, co si chtějí zboží vyzkoušet, osahat a chtějí individuální lidský přístup.

Pokud to oceníte a budete nás potřebovat, zůstaneme tu s vámi i dál.

My, rodina PETTO, i naše skororodina - naše prodavačky, které jsou s námi víc než desítku let.

 

Není k dispozici žádný popis fotky. Může jít o obrázek 2 lidé Není k dispozici žádný popis fotky.

 

 

 

Není k dispozici žádný popis fotky.Může jít o obrázek obuvMůže jít o obrázek dítěti a standingMůže jít o obrázek dítěti a venkovnímu