Otevřeno Po-Pá 9-18hod, So 9-12

Kočárky do letadla, kočárky na cesty

Kočárky na cesty

Kdo se netěší na výlet, do tepla, k moři nebo se nepotřebuje rychle přesunout na jiný konec světa?

Kdo nikdy nepocítil potřebu mít skladný lehký kočárek, který lze složit do mrňavé velikosti a jednou rukou vložit do kufru auta?

Čím dál více lidí cestuje se svými nejmenšími i na delší vzdálenosti. Je to trend moderní doby, a proč ne, když máte miminko nebo batole, kterému cestování nevadí, či jej dokonce vítá.

Dřív byly nejmenšími kočárky golfové hole, prostě golfky. Teď to jsou malé skladné cestovní kočárky nebo prostě kočárky do kabiny letadla, nebo kočárky jako příruční zavazadla, ty mají určitě po složení nejmenší velikost. Někdy je až s podivem, jak se z poměrně velkého a docela pohodlného vozítka stane docela malý uzlík.

 

JAKÝ KOČÁREK SI MOHU VZÍT NA PALUBU LETADLA?

Chystáme se na leteckou dovolenou i se svým miminkem, často je to výhodné i z důvodu, že malé dítě má mnoho věci zadarmo - pobyt, letenku, a pobyt u teplého moře je tak lákavý. Mnoho lidí naopak neláká dlouhá cesta autem, a proto volí leteckou dopravu.

Proč vybrat malý kočárek do letadla?

Letecká přeprava je rychlá, příjemná a dynamická, ovšem za předpokladu, že vše probíhá podle plánu. Pro miminko nebo batole může být cestování určitou zátěží, mnoho změn, chaos, napětí rodičů...a mnoho z malých zákazníčků přivítá v neznámém prostředí svůj vlastní známý prostor - kočárek. 

Na cestu letadlem si můžeme vzít samozřejmě jakýkoliv kočár, ale ten velký "neletadlový" bude složený jako zavazadlo v podpalubí letadla. Mnoho zákazníků potom přichází po dovolené s tím, že mají kočárek po přepravě mezi zavazadly poničený, odřený, zlomený nebo ušpiněný, proto poslední dobou zákazníci hojně sahají po malých kabinových zavazadlových  kočárcích - prostě kočárcích do letadla. Zde máte dvě možnosti výběru

Skládací kočárek

Kočárek do kabiny 

Kočárek do "kabiny"  - tedy takový, se kterým můžete přijet až ke dveřím letadla a vzít si ho dovnitř. Do poslední chvíle je tedy Vaše dítě stále ve svém a má své pohodlí. Pokud kočárek nesplňuje předepsanou velikost pro danou společnost, většinou je to více než rozměr 55x35x20cm, odevzdáte ho letušce na prahu letadla, a ta ho potom uloží na bezpečné místo v kabině, které je určené právě pro kočárky. Kočárek větší než uvedený rozměr má už problém vejít se do úschovných prostorů nad hlavou cestujících. – Naše nabídka skladných kočárků

Kočárek jako příruční zavazadlo

Kočárek o rozměru "příručního zavazadla" - většinou to tedy bývá zavazadlo o rozměrech 55x35x20cm a hmotnosti 5 kg a menší pak můžete umístit do uzavíratelného zavazadlového prostoru nad hlavou, takže ho máte přímo u sebe jako příruční zavazadlo. Během letu ho ale stejně používat nemůžete, protože by bránil pohybu cestujících po letadle a současně by bránil bezpečnosti letu... – Naše nabídka cestovních kočárků

Ideální také je, pokud máte na svůj kočárek obal - vak, ale to platí pro všechny převážené kočárky, nejen ty kabinové.

TOTO JE TAK NĚJAK STANDARDNÍ POŽADAVEK NA PŘEPRAVU KOČÁRKŮ V LETADLE. V KAŽDÉM PŘÍPADĚ SI ALE OVĚŘTE KONKRÉTNÍ POŽADAVEK U VAŠÍ KONKRÉTNÍ LETADLOVÉ SPOLEČNOSTI, MOHOU MÍT REGULE TROCHU JINÉ.


Vlastnosti cestovních kočárků

My nabízíme celou škálu  různých kočárků pro cestování. Ta nejmenší vozítka s malými koly nebudou úplně vhodná pro jízdu terénem, nebudou mít asi nafukovací kola ani nějaké veliké odpružení, jejich "hodnota" prostě tkví jinde - a to v lehkosti, skladnosti, malých rozměrech po složení.

Ceny jsou také velmi různé, ale berme v úvahu, že je to opravdu kompromisní kočárek... Musí se vejít, splňovat standard a bezpečnost, a přitom musí být pro dítě maximálně pohodlný.

 

 

TIPY OD PETTO: Jak vybrat cestovní kočárek?

  1. Myslíme si, že jako každý jiný kočárek či autosedačku to chce ideálně vyzkoušet naživo, obrázek a teorie a realita jsou občas zcela jiné. Navštivte naši prodejnu v centru Liberce a rádi vám s výběrem poradíme.
  2. Kupte kočárek včas - aby v něm mohlo dítě zdomácnět a nebylo těch změn na něj moc. Postavte mu ho pár dnů před odletem třeba do bytu, ať kočárek voní jako domov a stane se pro dítě bezpečným místem, kde může třeba v klidu usnout. Většina batolat má zájem v klidu objevovat novinky samo a postupně.
  3. Rozmyslete si, co od cestovního kočárku čekáte. Zda je jen jednorázově na dovolenou (třeba obyčejné levné golfky) opravdu jen na rychlý převoz a pro těch pár týdnů cestování, nebo ho hodláte využívat i za normálního provozu doma. Pokud budete preferovat druhou variantu, posuďte, jakým terénem a kde se budete chtít s kočárkem projíždět a jak moc má být vymakaný, zateplený, rozměrný, aby zvládl i zimu atp.
  4. A ještě jeden praktický tip pro pobyt u moře na ostrém slunci a v písku nebo v blízkosti slané vody. To vše, co jsem vyjmenovala, může váš kočárek v poměrně krátké době poškodit. Chraňte tedy kočárek a jeho části před ostrým sluncem a vedrem. Tmavé potahy mohou na ostrém slunci záhy blednout, nafukovací kolečka mohou explodovat zvláště třeba v kufru auta nebo za poledního slunce, a slaná voda není přítelem kovových součástí. Hliníku asi nevadí, ale vadí kovovým spojům na konstrukci... Písek na osičkách kol, v brzdovém mechanismu a v plastových částech kol udělá největší neplechu... a je to při reklamaci opravdu poznat. Jsou to prostě fyzikální vlivy, kterým se buď vyhnete, nebo s nimi budete počítat.

 

Výběr cestovních kočárků